uponor verdeler

een vloerverwarmingsverdeler voor het ideale binnenklimaat

In de vloerverwarmingsverdeler komen alle verwarmingscircuits bij elkaar. De vloerverwarmingsverdeler kan daarom ook als kern van de klassieke vloerverwarming worden gezien. De vloerverwarmingsverdeler zorgt ervoor dat de warmte in alle verwarmingscircuits gelijkmatig wordt verdeeld. De buizen moeten daarom zo worden gelegd dat de toevoer- en afvoerbuizen altijd naast elkaar liggen, zodat er een gelijkmatige oppervlaktetemperatuur ontstaat. Bovendien moeten de afzonderlijke verwarmingscircuits ongeveer even lang zijn.

hoe werkt een verwarmingscircuitverdeler voor de vloerverwarming?

Verwarmingscircuitverdelers verdelen, zoals de naam het al zegt, de warmte over afzonderlijke verwarmingscircuits. In de zogenaamde verdeelkast komen alle buizen van de verwarmingscircuits bij elkaar en kunnen daar worden geregeld. De vloerverwarming wordt hier dus ingesteld. Door de verdeler nauwkeuriger te bekijken, is te zien dat er over het algemeen twee niveaus bestaan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de toe- en afvoer. Als de warmte van het verwarmingssysteem, bijvoorbeeld van een warmtepomp, naar de vloerverwarming stroomt, wordt dat toevoer genoemd. Via de afvoer wordt het afgekoelde water uiteindelijk weer terug geleid om opnieuw te worden verwarmd. Een temperatuurvoeler controleert ondertussen constant de temperatuur van het systeem en past de temperatuur indien nodig automatisch aan met behulp van een actuator. De thermostaat heeft daarentegen directe invloed op de energietoevoer. De bijbehorende temperatuurvoeler bevindt zich over het algemeen direct in de te verwarmen ruimte en stuurt een elektrisch signaal naar de servomotor om de temperatuur te regelen. 

Hydraulische afstemming van de vloerverwarming - uitvoering bij de verdeelkast

Een moderne vloerverwarming moet vooral de warmte gelijkmatig kunnen verdelen om een optimaal binnenklimaat te creëren. Om dat te kunnen garanderen, dient in het geval van een warmwaterverwarming ook bij de vloerverwarming een hydraulische afstemming te worden uitgevoerd. Omdat dit direct bij de verdeelkast wordt uitgevoerd, wordt er aangeraden om de afstemming door een specialist uit te laten voeren. Kleppen regelen de stromingsweerstand van de toe- en afvoer en passen de weerstand aan de betreffende component aan. Via onze specialisten-zoekopdracht kunt u heel eenvoudig deskundige hulp aanvragen.

Vloerverwarmingsverdeler made in Germany

De verdeeltechniek van Uponor bestaat uit een groot assortiment aan modules en voorgemonteerde stations voor vloerverwarmingen. De producten overtuigen door hun compacte afmetingen en zijn geschikt voor de meest uiteenlopende eisen en gebouwtypes. Natuurlijk van beproefde Uponor-kwaliteit! 

 

De Vario PLUS-verdeler van vezelversterkte kunststof is geschikt voor de meest uiteenlopende montagevoorwaarden en kan dankzij de modulaire constructie variabel worden aangesloten. In combinatie met de bijpassende buisverbindingen en kleppen wordt een buitengewoon efficiënte en veilige werking gegarandeerd.

 

De roestvrijstalen Vario S-verdeler is een tweedelig basislichaam van een speciaal profiel van roestvrij staal. De kleppentechniek is hier al in geïntegreerd en kan met diverse klepvoorinstellingen worden geïnstalleerd.