višeslojne kompozitne cijevi

Drinkwaterinstallatie

Meerlagenleidingsysteem

Drinkwaterinstallatie met MLC meerlagenbuis

Onze uit 5 lagen bestaande meerlagenleiding verenigt de voordelen van metalen en kunststof buis. Daarmee worden aanzienlijke productvoordelen gerealiseerd ten aanzien van een eenvoudige en veilige installatie. De interne aluminium leiding voorkomt het binnendringen van zuurstof, beperkt de lineaire uitzetting en zorgt voor dimensionale stabiliteit. Op het gebied van drinkwateraansluiting is het Uponor MLCP perssysteem de perfecte oplossing voor nagenoeg iedere gestelde eis en situatie. Het omvangrijke productassortiment biedt immers alles wat nodig is voor een eenvoudige en veilige installatie van woningaansluiting tot aan het aftappunt. 

Meerlagenbuis van de specialist

De Uponor meerlagenleiding bestaat uit een in de lengterichting gelaste aluminium leiding met een binnen- en buitenlaag van hoge temperatuur bestendig polyethyleen (volgens DIN-Norm 16833). De afzonderlijke lagen worden duurzaam met elkaar verbonden door een tussenliggende hechtmiddellaag. Een speciaal lasproces zorgt voor optimale betrouwbaarheid. De buis is absoluut zuurstofdiffusiedicht en corrosiebestendig. Zijn lineaire uitzetting komt ongeveer overeen met die van metalen leidingen. Het product voldoet aan alle eisen voor een veilige drinkwaterinstallatie. Zijn hoge bestendigheid op lange termijn werd door verschillende Europese certificeringsorganisaties getest en bevestigd.

Meerlagenleidingsysteem: veel extra functies en meer veiligheid met persfittingen

Ook in de ontwikkeling en vervaardiging van een exact op de leiding afgestemd fittingconcept toont Uponor zijn kracht. Met het gepatenteerde Uponor perssysteem worden binnen enkele seconden duurzame, veilige verbindingen gerealiseerd. Gecompliceerde werkzaamheden als lassen of solderen zijn verleden tijd. Het kleurcoderingssysteem van de fittingen maakt van de installatie een kinderspel. De gekleurde aanslagringen duiden niet alleen de afmeting van de fittingen aan, maar laten tijdens de persprocedure los, waardoor de geslaagde verbinding ook zichtbaar en controleerbaar wordt.