Zugspitz Panorama desktop
Referenties

Panorama 2962 Zugspitze, Garmisch-Partenkirchen

Zugspitz-Plateau voorzien van Uponor vloerverwarming

De bergtop bij het Zugspitz-Plateau is de koudste plek in Duitsland, maar tegelijkertijd ook de zonnigste met gemiddeld 1.800 zonuren per jaar. Logischerwijs heeft het hoogste restaurant van Duitsland dus haar zonnepanelen richting het zuiden geïnstalleerd. De elektriciteit die wordt opgewerkt uit de zon levert drie 45 kW patronen voor de verwarming van het water in de buffertank van 300 liter. Het grootste gedeelte van de stroom wordt direct gebruikt. 

Project Facts:

  • Garmisch-Partenkirchen, Duitsland
  • Hotels
  • Completion: 2018

Uponor involvement

  • 720 m2 Vloerverwarming Uponor Classic | 250 m Uponor MLC meerlagenleiding (radiatoraansluitinge) | 500 m Uponor MLC meerlagenleiding (Drinkwaterinstallatie)

‘ongeperst, niet dicht’ functie als absolute zekerheid

Het verwarmingswater wordt verwarmd tot een temperatuur variërend van 35° C tot 45° C. De radiatoraansluitingen en de vloerverwarmingsverdelers ten behoeve van het draadelementen systeem Uponor Classic zijn met totaal 250 meter Uponor MLC meerlagenleiding in de diameter 16 tot 40 mm aangesloten. Het water wordt voorverwarmd in een buffertank van 1.000 liter. Ruim 25% van de voor dit doel benodigde verwarmingsenergie wordt verkregen uit de restwarmte van koelkasten en koelcellen door middel van platenwisselaars.

Elke dag wordt 6.000 liter drinkwater van het dalstation bij de Eibsee naar het bergstation gepompt. Het opgepompte drinkwater wordt met behulp van 500 meter Uponor meerlagenleiding MLC, zowel distributie- en stijgleidingen, verdeeld over de vier verdiepingen. Grootverbruikers zijn de keuken en de sanitaire voorzieningen. “We werken graag met Uponor MLC meerlagenleidingen, deze laten zich aan de contouren aanpassen en de leiding op lengte voor de verdeel en stijgleidingen zijn werkelijk buigvast. De gekleurde markering van de perskoppelingen voorkomt verwarring, zelfs bij weinig licht, en de 'ongeperst, niet dicht' functie geeft ons absolute zekerheid”, zegt Michael Singer, die de voordelen uitlegt van Uponor’s beproefde composiet leidingssysteem. En Erwin Bouvier, Managing Director van de Bouvier Group, voegt toe: “De Top of Germany heeft uiteraard ook topkwaliteit nodig.” 

„Voor de Top van Duitsland heeft u natuurlijk topkwaliteit nodig.“. 
Erwin Bouvier, Algemeen directeur van de Bouvier Groep

Projectinformatie

Plaats
82475 Garmisch-Partenkirchen

Land
Duitsland

Website
www.zugspitze.de/

Voltooiing
2018

Type project
Nieuwbouw

Gebouw
Hotels

Producten:
Uponor Classic
Uponor MLC

Bedrijven betrokken

Eigenaar:
Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG
https://zugspitze.de

Planning: Johannes Hasenauer Technisches Büro GmbH, Maishofen
http://www.tb-hasenauer.at

Uitvoering: Luzian Bouvier Haustechnik & Fliesen GmbH, Pflach
https://www.bouvier.at/

 

Soortgelijke referentieprojecten